Aveți nelămuriri? office@decatloniada.ro

Regulamentul fiecărei discipline si perioadele de desfașurare a finalelor pe sectoare (județ Ilfov) vor fi distribuite școlilor participante în perioada octombrie – decembrie 2017, perioada în care școlile se pot și înscrie la Decatloniada. Dar regulile generale sunt simple și obligatorii: mișcare, bună dispoziție și fair play.

Înscrierile se pot face la adresa www.decatloniada.ro, până la data de 31.12.2017 și validate până la data de 15.01.2018.

  • ETAPA I – FAZA PE ȘCOLI

Probele pentru parinti, mai putin tenisul de câmp si fotbal-tenisul, se vor desfășura în prima fază pe școli. Părinții vor fi invitați și au toată liberatea să-și alcătuiască echipe pe fiecare clasă, la fiecare probă din concurs. Aceștia se vor înscrie în concurs la datele de contact publicate de către organizatori până, cel târziu, 31.12.2017.

În concluzie, în aceasta primă fază se vor organiza următoarele competiții:

Probe pentru părinți:

  1. minifotbal
  2. handbal
  3. baschet

Nu sunt permise echipe formate din părinții ai caror copii sunt din clase diferite si din ani diferiți, doar in măsura în care nu se poate forma o echipă dintr-o singură clasă sau dintr-un an.

Probe mixte (părinți-copii):

  1. minifotbal

La această probă echipele trebuie formate din părinți si copii acestora. Nu sunt permise echipe formate altfel decăt respectând regula anunțată anterior.

Nu sunt permise echipe formate din părinții ai caror copii sunt din clase diferite si din ani diferiți, doar in măsura în care nu se poate forma o echipă dintr-o singură clasă sau dintr-un an.

Această primă fază se va desfășura la sălile și terenurile de sport aferente fiecărei școli cu acordul direcțiunii și a ISMB. Prin contract de voluntariat, o echipa de parinti din fiecare scoala va centraliza rezultatele pe fiecare scoala si le va transmite organizatorilor pentru omologare si pentru a fi programați in etapele urmatoare. Asistența medicală va fi asigurată de către o persoana specializată, medic sau asistent medical,  care poate fi și din cadrul școlii unde se desfașoara competiile.  În fiecare loc al desfășurării probelor va fi permisă afișarea bannerelor și afișelor cu evenimentul și sponsorii acestuia. De asemenea, organizatorii vor asigura mediatizarea cât mai amplă a acțiunilor sportive. Pe lângă participanți (părinți și elevi aflați în competiție) va fi permis și accesul galeriilor fiecărei clase, formate din elevi și profesori. Paza va fi asigurată de către școlă.

  • ETAPA a II-a – FAZA PE SECTOARE

După ce toate rezultatele de la prima etapă au fost centralizate și se cunosc câștigătorii probelor din fiecare școală  se va proceda la desfășurarea fazei pe sector astfel:

În colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, Inspectoratului Școlar al Municipiului București și cu primariile de sector se vor stabili bazele sportive unde se vor desfășura fazele pe sectoare.

Competiția pe sectoare se va desfășura pe parcursul a șapte saptamâni. La această a etapă a doua, câștigătorii probelor de la fiecare școală, se vor întrece pentru a fi stabiliți câștigătorii pe sector.

Competitiile care nu au fost mentionate la faza I vor fi organizate direct pe sectoare/județul Ilfov, și anume:

Probe pentru părinți:

  1. tenis de câmp
  2. fotbal-tenis

Nu sunt permise echipe formate din părinții ai caror copii sunt din clase diferite si din ani diferiți, doar in măsura în care nu se poate forma o echipă dintr-o singură clasă sau dintr-un an.

Probe mixte (părinți-copii):

  1. tenis de câmp
  2.  fotbal tenis
  3. Badminton
  4. Viteză,  ștafetă 2*50sau100m, in functie de varsta
  5.  viteză, ștafetă 2*200m
  6. rezistență, ștafetă 2*400 și 800m
  1. rezistență, ștafetă 2*800m

Saptămânile în care se vor organiza finalele pe sectoare/județ sunt:

  • 03.2018-01.04.2018 – pentru sectorul 2;
  • 04.2018-15.04.2018 – pentru sectorul 5;
  • 04.2018-22.04.2018 – pentru sectorul 4;
  • 04.2018-29.04.2018 – pentru sectorul 3;
  • 04.2018-06.05.2018 – pentru sectorul 6; 1 mai zi libera
  • 05.2018-13.05.2018 – pentru sectorul 1;
  • 05.2018-20.05.2018 – pentru județul Ilfov;

Rezultatele se vor centraliza și astfel se vor stabili echipele participante la marea finala (13 de la fiecare sector, plus județul Ilfov și locurile 2-3 de la proble care au fost organizate direct in faza 2).

Asistența medicală va fi asigurată de către organizatori iar paza va fi asigurată de către deținătorii bazelor sportive unde vor avea loc finalele pe sectoare/județ.

Este posibil ca pe parcursul acestor competitii sa se realizeze filmari ce vor fi folosite in cadrul unui documentar/film de lung metraj pentru copii. Prin inscrierea in Decatloniada, participantii isi dau acordul sa apara in documentarul/filmul pentru copii, intitulat Decatloniada intre timpuri.

 

  • ETAPA a III – a – FAZA PE BUCUREȘTI și ILFOV- FAZA FINALĂ

Etapa a III-a va avea loc pe una din bazele sportive ale Bucureștiului (Complexul sportiv Iolanda Balas Soter, Stadionul Național – Lia Monoliu, Tineretului etc.)

Faza finală se va desfăsura înainte de terminarea anului școlar 2018, respectiv in perioada 09-10.06.2018. În prima zi se vor desfășura fazele eliminatorii iar în a doua zi se vor desfășura finalele și premierea căștigătorilor. Dacă va fi posibil, în funcție de numarul de participanți înscriși, finalele se vor desfașura într-o singură zi, 09.06.2018.

Asistența medicală va fi asigurată de către organizatori iar paza va fi asigurată de către deținătorii bazelor sportive unde vor avea loc finalele pe sectoare/județ.

Este posibil ca pe parcursul acestor competitii sa se realizeze filmari ce vor fi folosite in cadrul unui documentar/film de lung metraj pentru copii. Prin inscrierea in Decatloniada, participantii isi dau acordul sa apara in documentarul/filmul pentru copii, intitulat Decatloniada intre timpuri.

Tinand cont de scopul Decatloniadei, se va sanctiona orice comportament agresiv, nesportiv, necuviincios etc cu excluderea din competitie

REGULI GENERALE

Competițiile mixte se vor desfășura în perioadele stabilite de organizatori, părinții putând ține cont și de săptămâna „Școala altfel”.  Astfel se ofera posibilitatea tuturor parintilor să se inscrie in concurs alaturi de copiii lor, chiar daca programul de lucru din ”saptamana alfel” al unora dintre parinti nu le-ar permite participarea, alaturi de copiii lor, la Decatloniada. Datorita acestui demers al organizatorilor, profesorii pot include „Decatloniada părinților și copiilor” în planul de activități extrașcolare iar profesorii de sport, dacă doresc, pot fi arbitri.

Toate rezultatele, precum și imaginile foto – video, dar și sponsorii și materialele de presă realizate pe parcursul desfășurării competițiilor, se vor regăsi pe site-ul oficial al evenimentului și pe site-ul organizatorilor.

ATENȚIE! Echipele de parinți trebuie sa fie constituite pe clasă. Nu se admit echipe mixte, formate din mai multe clase, decât în situația în care o școală nu reusește să înscrie în concurs nicio echipă formată din părinți ai unor elevi aparținând unei singure clase.  Aceeași regulă se va aplica și pentru proba de fotbal în cazul echipelor mixte, părinți-copii. Aceștia trebuie să facă parte, obligatoriu, din aceeași clasă ale aceleiași școli.

Regulile generale în cazul probelor pentru părinți:

  • La minifotbal: 10 minute sau diferența de două goluri. Celelalte reguli vor fi cele care se aplică la concursurile similare de amatori și vor fi disponibile pe site-ul evenimentului www.decatloniada.ro
  • La handbal: două reprize a 15 min. Celelalte reguli vor fi cele care se aplică la concursurile similare de amatori și vor fi disponibile pe site-ul evenimentului www.decatloniada.ro
  • La baschet: două reprize a 10 min. Celelalte reguli vor fi cele care se aplică la concursurile similare de amatori și vor fi disponibile pe site-ul evenimentului www.decatloniada.ro
  • La fotbal tenis: regulile care se aplică la concursurile similare de amatori
  • Tenis de câmp: două seturi din trei. Celelalte reguli vor fi cele care se aplică la concursurile similare de amatori

Regulile generale in cazul probelor mixte (părinți-copii)

  • La minifotbal: 10 minute sau diferența de două goluri. Nu este permis copilului să fie portar, acest post urmând sa fie ocupat numai de unul din părinți. Celelalte reguli vor fi cele care se aplică la concursurile similare de amatori. La această categorie vor putea participa numai categoriile de vârstă din clasele VII-VIII.
  • La fotbal- tenis: regulile care se aplică la concursurile similare de amatori
  • Tenis de câmp: două seturi din trei. Celelalte reguli vor fi cele care se aplică la concursurile similare de amatori. Mingiile vor fi adecvate vârstelor copiilor (roșii, portocalii sau verzi). In cazul mingiilor roșii, seturile vor fi pâna la 10, prima echipa care ajunge la 10 va fi declarată câștigătoare a setului.
  • Atletsim, probele de stafeta: se vor organiza pe 4 categorii de vârstă (clasele pregatitoare și clasa a II-a, clasa a III-a și clasa a IV-a, clasa a V-a și clasa a VI-a, clasa a VII-a și clasa a VIII-a). Vor câștiga echipele care vor trece primele linia de sosire. Echipele vor fi constituite din părinte-copil, primul va pleca copilul urmând a preda ștafeta părintelui său. Pentru prima categorie, probele de viteză vor fi de 50m pentru copii/100 m pentru părinți. De asemenea, primele două categorii de vârstă nu vor putea participa la probele de 2*400 m și 2*800 m.

La badminton: sunt regulile care se aplică la concursurile similare de amatori